Kemisk Peeling/Microneedling

Medik8-produkter
Vi kan stolt presentera dessa fantastiska hudvårdsprodukter som ger begreppet RESULTAT en helt ny innebörd. För första gången kan vi erbjuda dig produkter med så här hög koncentration av aktiva ingredienser som reducerar rynkor, linjer, akne, pigmenteringar och ytliga blodkärl ännu snabbare än något annat på marknaden.

Medik8 erbjuder dessutom oerhört effektiva Kemiska Peels som ger resultat utöver det vanliga. Vi har flera olika varianter och är du intresserad så börjar du med att boka en konsultation.
Medik8 Peels konsumentbroschyren SVENSK.indd
www.medik8.com

 

Age Peel – Reducerar rynkor och linjer samt ger en otroligt frisk och fräsch hud.
Beta Peel – Reducerar akne och pormaskar. Ger en fantastisk ren känsla på huden.
White Peel – Reducerar pigmentfläckar och ger en jämn och fin hudyta.
Eye Peel – Unikt utformad för den tunna huden runt ögonen. Reducerar linjer.

Vill du läsa mer om alla Medik8 produkterna gå in på www.medik8.com

Medispa          60 min 695:-
Ansiktsbehandling 60 min
En behandling i 9 steg som rengör, ger avslappning och förser huden med oerhört aktiva och effektiva produkter.
Finns för olika hudtyper och fokusområden: åldrad hud, akne, rodnad, pigmentering och torr hud.

MediSpa KP        70 min  från 1195:-
Ansiktsbehandling + Kemisk Peeling 70 min
En behandling i 9 steg som rengör, ger avslappning och förser huden med oerhört aktiva och effektiva produkter.
Finns för olika hudtyper och fokusområden: åldrad hud, akne, rodnad, pigmentering och torr hud.

Dessutom ingår en kemisk peeling som anpassas helt efter din huds behov.

Superfacial Enzympeel           30 min 795:-
Superfacial är en mild enzym peeling och kan användas på alla hud typer. En väl avvägd blandning av åtta aktiva ingredienser som valts ut för sina goda effekter och milda verkan. Perfekt för trött och glanslös hud ökar hudens lyster. Behandling som kan göras under lunchen.

LightPeel 19% syror, PH 2.8          30 min 995:-
Light Peel är en mild peelingbehandling för aknehud och lättare rynkor som eff ektivt minskar förekomsten av överfl ödigt talg, ålderstecken och lättare ärrbildning. Den öppnar upp porerna, rensar bort de döda yttre hudcellerna och tar fram den nya, underliggande huden.

AgePeel 53% syror, PH 2.2         30 min 995:-
En anti-age-peeling bestående av en eff ektiv kombination av syror som reducerar fina linjer och rynkor, suddar ut ålderstecken och gör huden slät och förnyad. När hudcellerna aktiveras kan de producera mer kollagen och elastin.

BetaPeel 49% syror, PH 2.2         30 min 995:-
Får snabbt kontroll över aknehud och minskar drastiskt risken för framtida utbrott. BetaPeel motverkar akne på alla tre fronter genom att angripa varje problem individuellt: igensatta porer, pormaskar och inflammation. BetaPeel tillför en stor dos salicylsyra direkt i porerna och hårsäckarna, vilket hjälper till att hålla porerna rena från cellavlagringar och minskar därmed antalet igentäppta porer och utslag på huden.

WhitePeel 50% syror, PH 2.2        30 min 995:-
Det eff ektivaste sättet att få en klarare och jämnare hudton – en hud fri från mörka fl äckar och hyperpigmentering – är att avlägsna de hudceller som innehåller höga halter av melanin och förhindra att nya hudceller mörknar. whitePeel är särskilt framtagen för att behandla solskador och hyperpigmentering. Den tränger in i hudens pigmentceller (melanocyter) och avlägsnar milt och eff ektivt oönskad pigmentering och ger jämnare hudton.

EyePeel 20% syror, PH 2.2        30 min 995:-
Området runt ögonen har färre talgkörtlar än resten av ansiktet och är det område där de första ålderstecknen ger sig till känna. Försämrad spänst och viss svullnad uppstår redan i 25-årsåldern. Medik8 eyePeel erbjuder en mycket mild och effektiv lösning för det här området som ger förbättrad cellomsättning och cellförnyelse.

Avbokningsregler
Din bokning kan avbokas senast 48 timmar innan bokad tid. Senare debiteras 50 % av värdet.
Därefter är avbokningen kostnadsfri mot uppvisande av läkarintyg.

______________________________________________________________
skinrolla

_________________________________________________________________
SkinRölla Medicinsk Microneedling

Skinrölla ger upphov till tusentals oerhört små nålsticksskador i den behandlade hudvävnaden. Var och en av dessa nålsticksskador startar en normal läkeprocess i den skadade huden och leder till att kollagen och elastin nybildas i dermis och en tjockare epidermis bildas som följd av den ökade cellomsättningen.
En enstaka nålsticksskada leder inte till någon märkbar kollagenbildning, men tillsammans gör de tusentals, mycket små skadorna att kollagen nybildas i ungefär samma omfattning som vid laserbehandlingar. Upprepade microneedling-behandlingar gör att nytt kollagen och andra viktiga hudkomponenter bildas gradvis till dess att nedsjunkna ärr och djupa linjer fyllts igen.

Alla sår, från större hudtrauman till mycket små skador (till exempel sådana som Skinrölla ger upphov till) läker på samma sätt – i tre grundläggande steg.

Steg 1: inflammation
Skinröllas mikronålar tränger endast igenom epidermis och lämnar överhuden intakt med mikroskopiska perforeringar som läker snabbt. När mikronålarna passerat epidermis gör de små nålstick i dermis och orsakar oerhört små, lokala sår och nålsticksblödningar som triggar igång det första inflammatoriska steget i läkeprocessen.
Fas I – Hemostas
Kapillärerna i dermis har skadats, vilket gör att blodceller och vätska läcker ut i den omgivande vävnaden. Det skadade blodkärlet dras initialt samman för att minimera blodflödet som ett direkt resultat av adrenalinfrisättningen. Blodplättarna börjar fästa sig i kärlväggen vid skadan och frisätter kemotaktiska (små kemiska molekyler) och tillväxtstimulerande faktorer. Dessa initierar infiltration av andra blodplättar, leukocyter (vita blodkroppar) och fi broblaster.
Fas II – Immunrespons
Migrerande makrofager (vita blodkroppar) och leukocyter (immunceller) förstör eventuella bakterier och rengör såret från cellavfall. Makrofager frisläpper också en mängd tillväxtfaktorer som lockar till sig andra celler som behövs för att reparera vävnaden (kemotaktiska ämnen). Makrofager ansvarar också för att konvertera stora makromolekyler till mindre molekyler (aminosyror, sockerarter) som är essentiella för att reparera vävnaden.

Steg 2: proliferation
När blodkärlen skadas av nålsticken uppstår måttlig vävnadshypoxi (den skadade vävnaden får inte tillräcklig syretillförsel). Fibroblaster reagerar på den låga syrenivån genom att tillverka mer ”angiogenetiska” tillväxtfaktorer, till exempel VEGF, som när cirkulationen rubbats stimulerar bildningen av nya blodkärl för att återställa syretillförseln. Under tiden bildas också prokollagen mRNA, men den nya kollagensyntesen stimuleras inte innan blodkärlen nybildats eftersom syretillförseln är nödvändig.

Re-epitelialisering (den naturliga uppbyggnaden av huden) äger rum inom några timmar efter microneedling-behandlingen på grund av keratinocyternas migrering (och inte celldelning).

När keratinocyterna har fäst börjar de producera de byggstenar som saknas för att återställa det basala membranet med laminin (tunt lager) och kollagen typ IV och VII. Några dagar efter sårbildningen börjar keratinocyterna föröka sig, vilket gör att epidermis blir tjockare och det yttersta hudlagret formas. I dermis förflyttar sig fibroblasterna till den skadade vävnaden och bildar främst kollagen typ III och elastin samt proteoglykaner, glykosaminoglykaner (GAG) och andra extracellulära matrixkomponenter.

Steg 3: MOGNAD (Ombildning av vävnad)
Kollagen III är den huvudsakliga formen av kollagen som produceras i den tidiga sårläkningen och det lägger sig i de papillära och övre retikulära skikten i dermis, precis under epidermis basallager. Cirka fem dagar efter microneedling-behandlingen har fibronektinmatrixen återbildats och under de kommande månaderna ersätts kollagen typ III gradvis av kollagen typ I, som ger huden ökad elasticitet och styrka. Detta kan kliniskt uppfattas som att huden stramas upp. Ombildningen av vävnad kan pågå i upp till ett år, och i vissa fall längre än så.